1. Folosirea unui masuri gresite.
Mai mult de 75% dintre adulti folosesc lingurita din bucatarie ca sa masoare cantitativ medicamentele aflate in stare lichida. Aceasta metoda nu prezinta acuratete, in special pentru copiii mici. In functie de marimea linguritei, se poate administra copilului orice cantitate cuprinsa intre 2 si 10 ml. Daca sticluta de medicamente nu vine insotita de o lingurita sau capac dozator, este bine ca administrarea medicamentelor in stare lichida sa se faca cu o seringa dozatoare (care poate fi achizitionata direct de la farmacie, la un pret acceptabil).
2. Impartirea aceluiasi medicament intre copii.
Chiar daca copiii dumneavoastra prezinta aceleasi simptome sau manifestari de boala, ei nu trebuie sa imparta acelasi medicament prescris de medic doar pentru unul dintre ei. Tratamentul prescris fiecarui copil impune doze diferite din acelasi medicament, in functie de virsta, greutate si istoric medical.
3. Incetarea tramentului medicamentos inainte de termen.
Asigurati-va ca tratamentul medicamentos este urmat pina la sfirsit, chiar daca copilul se simte mai bine si simptomele bolii dispar inainte ca aceasta sa fie complet vindecata. Acest lucru este foarte important in cazul administrarii antibioticelor, care, in general, omoara mai intii bacteriile slabe. Daca tratamentul este intrerupt, bacteriile ramase in sistem pot provoca infectii mult mai puternice si mai greu de vindecat.
4. Refolosirea medicamentelor ramase neutilizate in dulapior.
Intotdeauna verificati datele de expirare deoarece majoritatea medicamentelor isi pierd din proprietatile curatorii odata cu trecerea timpului. Incercati ca macar o data pe an sa faceti curatenie in dulapiorul cu medicamente, aruncind medicamentele vechi la cosul de gunoi (dar astfel incit copilul sa nu poata ajunge la ele) sau in toaleta.
5. Numirea unui medicament bomboana.
Copiii vor intelege ca medicamentele nu le pot face nici un rau si in lipsa dumneavoastra vor incerca sa le inghita ca pe bomboane. Daca copilul dumneavoastra trebuie sa ia medicamente, este foarte important sa li se explice de ce, cind si pentru cit timp trebuie sa faca acest lucru. Acelasi lucru este valabil si cu dozele zilnice de vitamine sau alte suplimente prescrise de medic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu