vineri, 28 decembrie 2007

Alaptarea naturala salveaza Timp si Bani

editat la 08/07/2002

Incurajari pentru viitoare si proaspete mamici care inca se mai intreaba daca e bine sau nu sa insiste cu alaptarea naturala si care sint beneficiile acestei alegeri.


Una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face pentru propriul copil este sa optezi pentru alaptarea naturala. Aceasta salveaza timp si bani.

Nu trebuie sa cheltuiesti pentru biberoane sau lapte praf. S-a observat ca laptele mamei protejeaza copilul de boli si alergii alimentare, deci mai putini bani (si mai putin timp) se cheltuiesc pe vizitele la medic sau medicamente. In general, copiii alaptati la sin au probleme mai putine cu raceli, otite, sau cu stomacul si cu imbolnaviri mai serioase cum este cazul pneumoniei.

Economiile financiare continua pe toata viata, deoarece s-a observat ca acesti copii hraniti natural au tendinte mai scazute de a avea cancer in copilarie; iar ca adulti, mai putine alergii, ulcere si sanse mai scazute pentru diabet.

De asemenea, vor fi economii financiare sanatoase si pentru mamele care alapteaza. Cercetari in domeniu au demonstrat ca alaptarea naturala ajuta la prevenirea cancerului ovarian sau mamar. Femeile care alapteaza si lucreaza, au nevoie de mult mai putin concediu pentru ingrijirea copilului bolnav decit celelalte care opteaza pentru biberon si lapte praf.

Alaptarea naturala face viata mai usoara pentru mame. Laptele matern nu pateaza si nu distruge hainele cind copilul regurgiteaza. Cind iesi la plimbare nu ai nevoie de biberoane. Laptele matern este intodeauna caldut si oricind la dispozitie pe timpul noptii. Multe femei care alapteaza si lucreaza se simt mult mai aproape de copii cind ii hranesc, diminuind in acest mod sentimentul de vinovatie ca sint departe de ei o parte din zi.

Niciun comentariu: