sâmbătă, 29 decembrie 2007

Prajitura cu rom (reteta mamei)

editat la 12/28/2003

300 gr zahar, 8 oua, 300 gr faina


Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se bate bine pina ramine spuma pe tel, se pun pe rind galbenusurile si se adauga faina amestecind usor. Se coace la foc mediu in tava unsa si tapetata cca. 30-40 de minute (cind se apasa cu degetul sa revina repede la forma initiala). Se lasa sa se raceasca si se taie in doua ca la blatul de tort.

1/2 din blat se sfarima si se stropeste cu 1-2 lingurite de esenta de rom. Se adauga 10 gr zahar farin, 200 gr unt, 200 gr nuca macinata.

Se unge foaia ramasa cu gem, apoi se adauga crema facuta si deasupra se puna glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita pe foc cu putina apa sau in cuptorul cu microunde).

Niciun comentariu: