sâmbătă, 29 decembrie 2007

Crema de vanilie (I si II)

editat la 12/16/2003

Crema de Vanilie I


1 L lapte, 200 gr faina, 2-3 oua, 200 gr zahar, vanilie, esenta de rom

Se fierbe 1/2 din lapte, se adauga zaharul, oualele amestecate cu faina si restul de lapte si se pune pe foc amestecind in continuu. Rece i se adauga arome.
Se pune in ecleruri si sa pudreaza sau se dau cu ciocolata (100 gr ciocolata + 30 ml ulei se topeste la foc mic).



Crema de Vanilie II

1 L lapte, 4 oua, 5 linguri cu virf de faina, 300 gr zahar, vanilie, 1 pachet de unt (margarina)

4 galbenusuri frecate cu 150 gr zahar si faina se amesteca cu 250 gr lapte si se toarna intr-o cratita in care se afla 750 ml lapte fierbinte. Se amesteca pina se ingroasa. Se raceste un pic crema si se adauga untul taiat in bucatele, apoi dupa ce s-a racit bine se adauga si albusurile batute spuma cu 150 gr de zahar si vanilie.

Crema de vanilie se poate adauga intre foi de prajitura, la tort, ecler sau cremsnit.

Pont: Daca se inlocuiesc 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao se poate face crema de cacao.

Niciun comentariu: