sâmbătă, 29 decembrie 2007

Salata de boeuf

editat la 07/27/2004

3-4 morcovi
2-3 radacini de pastarnac
1-2 radacini de telina
4-5 cartofi
4-5 linguri de mazare (de la conserva sau fiarta cu celelalte legume)
1 piept de pui, sau 250-300 grame carne vita sau de porc
4-5 castraveti murati sau gogosari (depinde cat de acra va place sa fie salata)
2-3 oua
ulei
sare, piper
mustar

Se pune carnea la fiert, se ia spuma (se mai lasa un pic sa fiarba separat), apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba toate. Se opreste focul cind legumele sint patrunse, fara sa se farame, se scot intr-o sita, se scurg de zeama si se pun la racit. Eu fierb mai intii 15-20 de minute carnea in kukta (oala sub presiune), apoi adaug legumele si le fierb 15 minute impreuna cu carnea. Din zeama fac apoi supa cu galusti sau cu taitei.

Intre timp se face maioneza fie din galbenusuri nefierte, fie se adauga si 1-2 fierte. Ca maioneza sa nu se taie se pot adauga citeva picaturi de apa rece cind se amesteca galbenusurile (din care se formeaza mai intii o pasta uniforma), sau se pune 1 lingurita de mustar. Apoi se adauga treptat, cite putin, uleiul si se amesteca bine. Daca maioneza este prea groasa se mai adauga citeva picaturi de apa rece, care o subtiaza.
O parte din maioneza se pastreaza pentru ornat, restul se pune peste legumele tocate cu mustar, piper si sare dupa gust.

Legumele se taie cubulete mici, la fel carnea si muraturile, apoi se amesteca cu maioneza si restul. Se amesteca prin rasturnare ca sa nu se terciuiasca prea rau. Se pune intr-un vas si se acopera cu restul de maioneza, se orneaza apoi cu felii de albus de ou, cu muraturi, patrunjel verde, ridichi sau masline... dupa preferinta.

La salata de boeuf se poate pune si un mar dat prin razatoare, ii da un gust deosebit... incercati mai intii separat sa vedeti daca va place.

Niciun comentariu: