vineri, 28 decembrie 2007

Globulete cu dulceata

editat la 12/01/2003

250 gr faina, 150 gr unt, 100 gr zahar, 3 galbenusuri, un virf de cutit sare fina, coaja de lamiie, 50 gr nuci macinate, 20 ml rom (sau doar esenta)


Se freaca untul cu zaharul, se adauga romul, sarea si coaja de lamiie, si apoi, pe rind, galbenusurile, iar la sfirsit faina. Aluatul se amesteca bine cu lingura si apoi cu mina evitindu-se framintatul. Se da 30 de minute la rece. Dupa aceea se ia cite o bucata si se ruleaza sul de diametru 2 cm, care apoi se taie in bucatele de 2 cm lungime fiecare. Din fiecare bucatica se modeleaza o bila, in mijlocul careia se apasa cu degetul pina se formeaza o gropita. Se ung bilele deasupra cu putin albus batut cu furculita si se dau prin nuca macinata. Se aseaza in tava neunsa la distante de 2 cm si se coc la foc mijlociu cca. 20 de minute.
Dupa ce s-au racit, in fiecare gropita se pune cite o cireasa sau visina din dulceata. Nu se vor pudra cu zahar.

Niciun comentariu: