vineri, 28 decembrie 2007

Dovlecei cu brinza

editat la 10/16/2002

- 3-4 dovlecei curatati de coaja si taiati cubulete
- 500 grame brinza sau cascaval dat prin razatoare
- 3-4 oua
- 3 linguri de smintina sare

Se fierb dovleceii atit cit sa nu se farime, se scurge apa. Se unge o tava cu unt (margarina) si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se bat ouale cu furculita, se adauga brinza, 2 linguri de smintina, sare dupa gust. Se pune un rind de dovlecei, apoi compozitia cu brinza si deasupra alt strat de dovlecei. Se bate un ou cu 1 lingura de smintina si se toarna deasupra. Se mai poate presara si un pic de cascaval ras.

In loc de dovlecei puteti folosi o conopida (un pic de brocoli ii va da un gust mai bun), spalata, rupta in buchetele mici si fiarta cit sa nu se inmoaie foarte rau. Se procedeaza la fel ca si in cazul dovleceilor.
Deasemenea se pot folosi orice tip de paste fainoase, sau cartofi fierti la aceeasi umplutura de brinza.

Ponturi:
- eu folosesc o cutie de cottage cheese (nu mai pun smintina si in compozitia) si un pic de ceddar cheese ras;
- deasupra, peste oul cu smintina, presar parmezan.

Niciun comentariu: