vineri, 28 decembrie 2007

Chec (reteta mamei mele)

editat la 06/24/2004

6 oua
400 gr zahar
6 linguri de apa
7 linguri ulei
300 gr faina
1-2 linguri de cacao (dupa preferinta)
nuca, rahat sau stafide (dupa preferinta)
vanilie, migdale sau rom

Se pune pe foc mic si se face un sirop apa+zahar. Se bat albusurile spuma, se adauga incet siropul fierbinte si se bate in continuare, se adauga apoi galbenusurile unul cite unul, uleiul putin cite putin, faina, mirodeniile, nuca, stafidele etc. Se tapeteaza 2 tavi de chec si se toarna compozitia in acestea. Se pastreaza 1/4 din compozitie si se amesteca cu cacaoa, apoi se pune in tavi pe mijloc, si se amesteca usor cu coada unei linguri. Se baga cele 2 tavi in cuptorul preincalzit si se coace cca. 45 de minunte la foc mijlociu. Se lasa cca. 5-10 minute in tava dupa coacere si apoi se scoate usor cu lama unui cutit. Se pudreaza si se lasa sa se raceasca.

Niciun comentariu: