sâmbătă, 29 decembrie 2007

Pasca (reteta Olgai)

Aluat:
3 linguri de smintina
150 gr unt
250 gr faina
1 virf cutit sare
Se amesteca bine toate timp de citeva minute si se da la rece aluatul acoperit, cca 2 ore.
Se unge sau nu o forma (rotunda, patrata sau de cozonac), se intinde aluatul si se toarna compozitia.

Umplutura:
Brinza dulce (500-800 gr, dupa preferinta)
2-3 oua
2-3 linguri de zahar (sau dupa gust)
1 lingurita coaja rasa de lamiie
vanilie
1 pumn de stafide
Optional se pot adauga 1-2 linguri de nuci tocate si 2 linguri de gris.

Se bat oualele (cu telul, mixerul sau blenderul Zizee ) sa faca un pic de spuma, se adauga zaharul, brinza si restul.
Se toarna compozitia in forma in care s-a asezat deja aluatul. Deasupra se pot face grilaje din aluat, impletitura sub forma de coronita deasupra sau o cruce.

Ponturi: Se poate face si cu cottage cheese, alegeti-l pe cel mai putin sarat. Eu prefer brinza Ricotta, care-i nesarata, asemanatoare cu urda romaneasca dar mai moale si folosesc din ea o cutie mare. In loc de nuci folositi Pecans care dau un gust deosebit.

Niciun comentariu: