vineri, 28 decembrie 2007

Prajitura cu fructe rapida

editat la 06/06/2004

2 oua
8 linguri de lapte
8 linguri ulei
10 linguri faina
10 linguri zahar
1 pachetel praf de copt
vanilie, esenta de migdale sau rom
700-800 gr fructe (se pot pune si mai putine) - mere rase, visine, cirese, caise sau piersici taiate in bucatele etc.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, laptele, uleiul, praful de copt, faina, mirodenii si la sfarsit fructele.
Se pune totul in tava unsa si tapetata cu faina, se coace cca. 30 de minute, se pudreaza la sfarsit.

Eu fac reteta dubla, iar cantitatile urmatoare sint si pentru fetele din America:
4 eggs
1 cup milk
1 cup sunflower or canola oil (or butter)
1 & 1/2 cup sugar
1 tsp. baking powder
1 & 1/2 cup all-purpose flour

Pont: eu prefer sa pun unt topit in loc de ulei, care trebuie sa nu fie fierbinte, prajitura este mult mai gustoasa.
O recomand in special copiilor, este pufoasa, nu se usuca si este usor de mancat.
Pofta buna!

Niciun comentariu: