vineri, 28 decembrie 2007

Aperitiv cu oua sau castraveciori

editat la 12/28/2003

2-3 oua fierte bine
2-3 castraveciori murati
4-5 felii subtiri de carne (porc de preferat) cit palma, cel putin


Ouale curatate de coaja sau castraveciorii se infasoara bine in fiecare bucata de carne si pe aceasta se infasoara ata multa, cit sa fie perfect inchisa (chiar si papiota, dar e mai greu de eliminat apoi ca-i ata prea subtire).
Se prajesc bucatile de carne in putin ulei si apoi se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga condimente: sare, piper, vegeta, foi de dafin, cimbru, etc. Se fierb 1 ora sau 1 ora si 1/2 (in oala sub presiune vor fierbe in maxim 30 de minute).
Se scot, se racesc un pic si se scot atele. Se lasa sa se raceasca bine si se taie apoi in felii fiecare bucata. Daca doriti sa le pastrezi la frigider se pun intr-o punga bine inchisa, ca sa nu se usuce.

Niciun comentariu: